20 06 2012
Категорія: Соціальні проекти

У Меджибізькому дитячому будинку-інтернаті відкрито «сенсорну кімнату»


У Меджибізькому дитячому будинку-інтернаті відкрито «сенсорну кімнату». Обладнання для сенсорної кімнати було придбане та подароване інтернату ВГСПО «Національна асамблея інвалідів України» (м. Київ) за сприяння фахівців Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» (м. Львів) та особисто Олександри Каландяк.

Сенсорна кімната – це особливий світ, перебуваючи в якому діти відчувають комфорт та безпеку. Перебування в такій кімнаті знімає стрес, покращує психофізичний стан, підвищує життєвий тонус. У сенсорній кімнаті використовується спеціальне світлове обладнання, панно «зоряне небо», сухий басейн, наповнений м’ячами, створене унікальне м’яке середовище.

Наявні у кімнаті стимулятори впливають на слухове та зорове сприйняття, тактильні відчуття, на органи нюху та вестибулярний апарат, можуть використовуватись для різноманітних фізичних вправ.

Перебування в цій кімнаті використовується як додатковий інструмент терапії і підвищує ефективність заходів, спрямованих на поліпшення фізичного та психологічного здоров’я дитини.

Новостворена сенсорна кімната стане потужним інструментом для розширення і розвитку світогляду, пізнавального розвитку та покращення якості життя дітей, які виховуються в Меджибізькому дитячому будинку-інтернаті.

Головне управління праці та соціального захисту населення висловлює слова вдячності фахівцям Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» (м.Львів) та особисто Олександрі Каландяк, команді та керівництву ВГСПО "Національна Асамблея інвалідів України" за підтримку ініціатив у сфері покращення якості життя дітей з психофізичними порушеннями розвитку.