27 10 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання колегії Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації


27 жовтня 2016 року в приміщенні Хмельницької обласної ради відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації “Про готовність інтернатних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років”.

 

На засіданні розглядалися наступні питання:

1. Про готовність інтернатних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років;

2. Аналіз фінансово-господарської діяльності інтернатних установ;

На засіданні колегії були присутні керівництво обласної ради, обласної державної адміністрації та Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації; члени колегії Департаменту; відповідальні працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації;  директори інтернатних установ системи соціального захисту населення.

 

Довідка

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 29 інтернатних установ (далі – Інтернати), в яких станом на 01.10.2016 року проживає 1733 мешканці. Мешканці Інтернатів забезпечені м’яким та твердим інвентарем, одягом та взуттям, продуктами харчування, медикаментами.

На утримання Інтернатів протягом дев’яти місяців поточного року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну 50,1 млн. грн. Також протягом звітного періоду надійшли кошти Пенсійного фонду в сумі 15,1 млн.грн.

Середні по області витрати на медикаменти з розрахунку на одного підопічного в день становлять 2,95 грн., на харчування – 44,00 грн.

На виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 06.07.2016 року № 741 “Про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років підприємств, організацій, установ і закладів сфери управління Міністерства соціальної політки України” Департаментом прийнятий наказ від 08.07.2016 року № 50/н “Про підготовку підвідомчих установ системи соціального захисту населення області до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років”, Інтернатами проведені відповідні роботи по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період.

Інтернати знаходяться в належному технічному та санітарно-гігієнічному стані. Проведені ремонтні роботи житлових та допоміжних приміщень, котелень, тепловодоканалізаційних мереж, освітлювальної системи, під’їзних шляхів будинків-інтернатів.

Інтернатні установи, які працюють на твердому паливі, в повному обсязі забезпеченні вугіллям. Відповідно до плану підготовки котелень до роботи в осінньо-зимовий період усі оператори і кочегари пройшли навчання та перепідготовку по допуску до роботи.

Закуплено одягу та взуття зимового асортименту на суму 831,2 тис.грн.

З метою здійснення заходів щодо енергозбереження та підвищення енергоефективності у 2016 році на завершальному етапі капітальні ремонти:

-  покрівлі будівлі Кушнірівського, Лісоводського Інтернатів;

-  фасаду житлових корпусів (утеплення фасаду) – Бахматовецького, Виноградівського, Зяньковецького, Мазниківського Інтернатів;

- будівлі житлового корпусу Кривчицького Інтернату;

-  системи опалення Китайгородського Інтернату.

Закуплено одягу та взуття зимового асортименту на суму 831,2 тис. грн., що становить 100% від потреби.

Для харчування мешканців на осінньо-зимовий період заготовлено 262,7 тон картоплі, 224,9 тон інших овочів. На 109 % законсервовано овочів, 99 % - зелені, 83% - ягодів та фруктів та 67% соків.

В інтернатних установах, при яких функціонують допоміжні господарства, завершено збирання озимих та ярих зернових культур,  заготівлю кормів для тваринництва.