11 12 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.


Сьогодні, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося покладання квітів до  памятника "Героям та жертвам Чорнобиля".

День 14 грудня 1986 року - це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і 14 грудня згідно з Указом Президента України, в нашій державі вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам.

Ця трагедія зачепила безпосередньо сотні тисяч людей. Полум’я з бурхливої пожежі висвітило кожного, хто там працював і хто там жив, хто був поруч з бідою у ту трагічну хвилину, хто першим і в числі перших, ризикуючи життям кинувся до реактора для боротьби з атомним спалахом.

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції, тих, хто був змушений залишити рідні домівки - евакуйованих та переселенців із зони відчуження та справжніх героїв, які поклали своє життя заради майбутнього України. Усіх тих, кого торкнулася чорним крилом ця страшна біда.

Память.... Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських ціностей. Тільки той народ, який памятатиме свою історію, подвиг героїв, заслуговує на повагу, вартий того, щоб гордо дивитися у майбутнє.