29 10 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулися урочисті збори з відзначення Дня працівника соціальної сфери


Відповідно до Указу Президента України від 13 квітня 1999 року в першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери.

Це свято – свідчення високої оцінки ролі тисяч працівників, які щоденно опікуються забезпеченням державних гарантій соціального захисту та страхування, нарахування та виплати пенсій, медико-соціальної реабілітації, вирішенням проблем зайнятості, організації оплати праці, трудових відносин.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк привітав усіх із професійним святом - Днем працівника соціальної сфери. Це велике свято небайдужих людей, завдяки самовідданій і невтомній праці яких реалізується соціальна політика України.

Важко переоцінити наскільки глобальною, всеохоплюючою і стратегічно важливою є соціальна сфера держави. До спеціалістів установ соціальної сфери висуваються дуже високі вимоги. І в чому б не полягала їх робота, основна мета їхньої діяльності - вчасна професійна допомога конкретній особі.

Тому і виникла необхідність вшановувати людей такої важливої для суспільства професії, як працівник соціальної сфери, який відзначається в першу неділю листопада, згідно з Указом Президента України від 13 квітня 1999 року № 374.

На сьогодні в соціальній сфері області працює близько 6 тис. працівників.

Органами соціального захисту населення надається державна допомоги малозабезпеченим сім’ям, забезпечується захист родин шляхом надання субсидій та компенсацій на житлово-комунальні послуги.

Вирішуються питання поліпшення матеріально-побутових умов інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни та праці.

Територіальними центрами області охоплено біля 59 тисяч непрацездатних громадян, яким надається понад 50 видів різних соціальних послуг в усіх містах та районах області.

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює  29 інтернатних установ, діяльність яких спрямована на надання всебічної допомоги одиноким громадянам, які потребують стороннього догляду.

В області функціонує 17 центрів реабілітації дітей-інвалідів, в яких обслуговуються діти-інваліди та інваліди дитинства. Найбільшою перевагою таких установ є виховання дітей в біологічних сім’ях та щоденне їх спілкування зі здоровими дітьми.

У представників соціальної сфери гідне місце посідають територіальні управління Пенсійного фонду України, реальні результати роботи яких відчуває кожний третій мешканців області. Для  416 тисяч пенсіонерів у поточному році виплачено  5,4 млрд. грн. пенсійних коштів. Вперше у 2015 році статус пенсіонера набуло майже 14 тис. жителів краю.

Окремо хочу подякувати і доземно вклонитися ветеранам соціальної сфери.

Шановні працівники соціальної сфери!

Ваша відданість справі, професійний досвід,

глибокі знання завжди поєднуватимуться із щирим співчуттям до людей і високою відповідальністю.

Нехай любов незгасно світить у ваших серцях, а ваші душі наповнюються теплом та спокоєм, у домівках панують злагода, затишок і благополуччя!

Зичу всім миру, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань і нових досягнень на професійній ниві!