09 10 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Створено Центр допомоги демобілізованим учасникам АТО


В області розпочато роботу Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, який знаходиться за адресою: вул. Соборна, 70, тел."гарячої лінії" 0800-50-88-99"

Головою обласної державної адміністрації М.Загородним підписано розпорядження від 08.10.2015№431/2015-p "Про створення Центру допомоги учасникам антитерористичної операції", з метою надання учасникам антитерористичної операції допомоги з вирішення питань, повязаних з їх лікуванням, реабілітацією та соціальною адаптацією, а також у звязку з  необхідністю координації дій волонтерів і громадських організацій, які надають допомогу учасникам АТО та їх сімям.

У Центрі допомоги демобілізованим учасникам АТО Хмельниччини працюватиме 12 осіб. Це люди, які були у зоні бойових дій, волонтери, які вже мають досвід допомоги бійцям.

Завданням Центру буде зняти соціальну напругу, щоб люди, які повернулися із зони бойових дій, чітко розуміли, що про них не забули. Центр допомагатиме бійцям вирішувати юридичні, психологічні проблеми, загалом, працюватиме за принципом «єдиного вікна». Сюди також можуть звертатися сім’ї загиблих. Волонтери, які працюватимуть у Центрі будуть самі виходити на зв'язок із бійцями АТО аби поінформувати їх про те, яку допомогу чи послугу вони можуть отримати.