05 06 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

На допомогу демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО


Актуальною проблемою для військовослужбовців, які повертаються із зони проведення антитерористичної операції, є працевлаштування, вирішувати яку допомагає державна служба зайнятості.

З метою підвищення рівня зайнятості даної категорії громадян у Хмельницькому міському центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для 9 демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.

У заході взяли участь соціальні партнери: Костенецька В.С. - заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, Любецька М.М.- заступник директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Корольова Н.М. – практичний психолог центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Антонюк К.А. та Рачок Р.В. - юристи ГО «Подільська правова ліга», Кожемяко Л.В. – заступник начальника управління земельних ресурсів та земельної реформи.

Під час семінару провідний фахівець з питань профорієнтації МЦЗ Вітман Н.В. ознайомила учасників із ситуацією на ринку праці, актуальними вакансіями, послугами служби зайнятості, а саме: започаткування власної справи, проходження професійного навчання, перепідготовки, підвищення кваліфікації, отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці, участь у громадських роботах чи роботах тимчасового характеру.

Заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Костенецька В.С. ознайомила з державними гарантіями, які надаються військовослужбовцям, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а саме: право на отримання одноразової грошової допомоги, виплати у разі встановлення інвалідності, що настала внаслідок поранення, отриманого під час виконання обов’язків в період проходження військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби, безплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО.

Надала роз’яснення щодо отримання пільг учасникам бойових дій (у т.ч. учасникам АТО), умов отримання статусу інваліда війни.

Юристи ГО «Подільська правова ліга» Антонюк К. А. та Рачок Р. В. надали консультації учасникам семінару, поінформувавши як діяти і до кого звертатися зі своїми запитами та проблемами.

По завершенні заходу фахівці центру зайнятості вручили демобілізованим та учасникам АТО Дорожню карту військовослужбовця, яка, сподіваємося, стане їм у нагоді при адаптації до мирного життя.