05 05 2015
Категорія: Соціальна політика

Світлана Лукомська прийняла участь у зустрічі поколінь учасників військових подій Другої світової війни та учасників АТО


Сьогодні в обласній Хмельницькій філармонії відбулася зустріч поколінь учасників військових подій Другої світової війни та учасників АТО «Про увічнення Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» Починаючи з цього року Україна розпочинає традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Війна, що пройшла через українську землю у 1939-1945 роках увірвалася до кожної родини, відібрала мільйони життів. Цьогоріч Україна святкуватиме 8 і 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Вшанування подвигу українського народу, його видатний внесок у перемогу назавжди буде в серцях українців. Майже чверть мільйона подолян брали участь у війні. Кожен другий не повернувся до рідної домівки...
Учасники заходу вшанували тих, хто згинув у боротьбі з нацизмом, а також загиблих у Афганістані, вшанували Героїв Небесної сотні, героїв АТО, які поклали за територіальну цілісність держави на сході України.

Для представників усіх поколінь, які зібралися у залі, було організовано концерт за участі відомих виконавців та колективів краю, під час якого лунали пісні воєнних літ, ятрили душу і серце сучасні патріотичні пісні, у рядках яких звучала гірка правда про нинішню ситуацію у державі.

У фойє філармонії працівники обласного краєзнавчого музею розгорнули виставку “І кличе пам’ять бути на сторожі”, приурочену річниці Перемоги. Експонати — предмети, документи часів Другої світової війни і нові, привезені із зони АТО.