03 04 2015
Категорія: Соціальна політика

Програма житлових субсидій є суттєвою складовою системи соціального захисту населення


За участю голови обласної державної адміністрації - М.Загородного відбулася семінар-нарада з питань організації роботи щодо виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року №106 "Про удосконалення порядку надання житлових субсидій"

Михайло Загородний зазначив, що в Хмельницькій області, на даний час користуються субсидією 47 тис. сімей, майже 10% всіх домогосподарств області. За попередніми розрахунками, в зв’язку з підвищення цін на природній газ та електроенергію в управління соціального захисту населення може звернутися понад 120 тис. сімей за нарахуванням субсидій.

Органи соціального захисту населення розуміють відповідальність при виконанні даного напрямку роботи, але в першу чергу, відповідальність на місцевому рівні, несуть керівники місцевих державних адміністрацій.

Зобов'язую директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації забезпечити дієвий контроль за виконанням зазначених доручень та своєчасно інформувати мене про проблеми, які виникають.

Безпосередньо доручаю керівникам  ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Хмельницькобленерго" управлінню житлово-комунального господарства:

- забезпечити до 10.04.2015 року виготовлення та не пізніше 25.04.2015 року доставку споживачам бланки, заяви про призначення житлової субсидії, декларації  про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, інструкції щодо їх заповнення разом із рахунками на оплату послуг;

-  проводити роз’яснювальну роботу щодо встановлених цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, соціальних норм та соціальних нормативів користування послугами, економії споживання;

-  своєчасно надавати на запити управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів інформацію щодо вартості послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів, користування комунальними послугами в опалювальний і неопалювальний періоди;

Також управлінню житлово-комунального господарства сприяти у вирішенні питання надання інформації про склад зареєстрованих громадян, які проживають у приватному секторі міст області.

Державній фіскальній службі України у Хмельницькій області сприяти налагодженню систематичного надання інформації управлінням соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області сприяти у вирішенні питання надання інформації про суми пенсійних виплат осіб, пенсії яким призначено відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», а також осіб, які отримують пенсії не за місцем реєстрації.

Зауважу, що лише відповідно до подання вищезазначених даних організацій, підприємств та установ управлінь соціального захисту населення зможуть здійснити призначення субсидій. Відповідно до доручення Прем'єр - Міністра України, жодна особа не повинна ходити по інстанціям та збирати довідки.

Адже,  ми зобов’язані дійти до кожної сім’ї, сприяти у своєчасному наданні допомоги сім'ям в оформленні документів та своєчасному призначенні субсидій.