25 11 2014
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Довідка про взяття на облік необхідна переселенцю, щоб отримувати пенсії, довічні державні стипендії, всі види соціальної допомоги і компенсацій.


Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації інформує, що Урядовим рішенням передбачено здійснювати особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції призначення або продовження виплати пенсій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Зазначені виплати, що призначені або продовжені переміщеним особам здійснюватимуться за фактичним місцем їх проживання (перебування) у разі видачі їм такої довідки до 31 грудня 2014 р.

Для отримання довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування).

Довідка про взяття на облік необхідна переселенцю, щоб отримувати за фактичним місцем проживання пенсії, довічні державні стипендії, всі види соціальної допомоги і компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

У випадку, якщо переселенець не візьме довідку до 31 грудня, соцвиплати він отримати не зможе.