10 07 2014
Категорія: Наради - семінари

Нарада про підготовку інтернатних установ області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років


Про хід підготовки інтернатних установ області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років говорили сьогодні на нараді під керівництвом заступника голови обласної ради Ігоря Хитрука за участю директора Департаменту соцзахисту населення ОДА Світлани Лукомської.

За словами посадовця, зараз усі сили керівництва інтернатних установ мають бути спрямовані на підготовку до опалювального сезону. Особливу увагу варто приділити утепленню вікон або їх заміні на металопластикові та пошуку можливостей встановлення твердопаливних котлів. До речі, загальна потреба по будинках-інтернатах області в твердому паливі складає 911 тонн, станом на 1 липня установи уже забезпечені паливом на 92% (836 тонн).

«У зв’язку із майбутнім скороченням поставки газу на 10%, будинки-інтернати мають бути готові перейти на альтернативні види палива», - наголосив заступник голови обласної ради.

Фінансові ресурси для запровадження енергоефективних заходів директори інтернатних установ мають обрахувати, адже у вересні при коригуванні обласного бюджету депутати врахують ці потреби у капітальних видатках на 2014 рік. Загалом, з коштів обласного бюджету на ці цілі передбачено більше півмільйона гривень.

Керівники 29 комунальних закладів обласної ради, підпорядкованих системі соціального захисту населення, також поінформували посадовців про готовність закладів до опалювального сезону, стан ремонтних робіт житлових та допоміжних приміщень, під’їздних доріг, технічного обслуговування водо-, тепломереж, каналізації, освітлювальної системи. Кожен із присутніх повністю підтримує курс обласної ради на встановлення жорсткого контролю за економним використанням енергоресурсів, води та витрат на послуги зв’язку.