03 06 2014
Категорія: Наради - семінари

Засідання Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної республіки Крим, Луганської та Донецької областей в інші регіони України.


Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема провів у режимі відео-селекторного зв’язку засідання Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної республіки Крим, Луганської та Донецької областей в інші регіони України. Хмельницьку область на заході представив голова обласної державної адміністрації Леонід Прус.


Керівники регіонів прозвітували урядовцю про кількість прибулих, організацію їх розселення та забезпечення усім необхідним для проживання. У всіх регіонах створено штаби, працівники яких надають соціальну, юридичну та психологічну допомогу переселенцям. Також спеціалісти допомагають розв’язати їм тимчасові житлові проблеми, влаштувати дітей у заклади освіти, відновити соціальні та пенсійні виплати.
«Незважаючи на те, що країна сьогодні перебуває у такому складному становищі, у регіонах розуміють проблеми, які існують на Сході та на Півдні нашої країни. Особлива подяка Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівським облдержадміністраціям за те, що вони знайшли і зарезервували максимальну кількість місць для переселенців. Я сподіваюся, що спільним зусиллями ми вирішимо проблеми, з якими зараз зіткнулася Україна», – заявив Віталій Ярема.
«З Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на Хмельниччину наразі приїхало 460 осіб, які виявили бажання на тимчасове проживання на теренах області. Також 12 сімей, загальною чисельністю 55 осіб, переїхали з Луганської та Донецької областей», – зазначив Леонід Іванович. За словами очільника регіону, на Хмельниччині продовжують приймати та забезпечувати розселення переселенців, вирішувати питання працевлаштування, соціального, медичного забезпечення та влаштування на навчання. «Так, щодня до нас звертаються не менше трьох, а то й до десяти осіб» – наголосив Леонід Прус.

Після завершення відео-селектору голова адміністрації провів засідання обласного штабу з питань розв'язання соціально-побутових проблем переселенців. На ньому посадовець наголосив, що питання надання тимчасового житла є дуже делікатним, адже з однієї сторони людей потрібно забезпечити дахом над головою, проте в той же час, житлові умови повинні відповідати певним вимогам. Відповіно, Леонід Іванович закликав з особливою відповідальністю віднестись до процесу інспектування житла, аби визначитись з кількістю людей, яких на даний момент може прихистити Хмельницька земля.