14 02 2014
Категорія: Наради - семінари

Відбулося розширене засідання колегії за підсумками 2013 року та пріоритетні завдання на 2014 рік


13 лютого 2014 року о 14 годині відбулося розширене засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, служби у справах дітей, центрів зайнятості, центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, інспекції праці.

Приймали участь:

Гаврішко Вадим Дмитрович - перший заступник голови облдержадміністрації;

Лукомська Світлана Іванівна - директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації;

Дідик Микола Миколайович - заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації;

Черешня Сергій Сергійович - в.о. директора обласного центру зайнятості;

Броженко Олександер Анатолійович - начальник територіальної державної інспекції праці в області;

Магур Ніна Іванівна - начальник служби у справах дітей;

Мельник Наталія Валентинівна - заступник директора обласного центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді.

Протягом 2013 року органами соціального захисту населення, службами у справах дітей, центрами зайнятості, соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, державними інспекторами праці проводилася робота, спрямована на поліпшення соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни, праці, одиноких непрацездатних громадян, малозабезпечених сімей та сімей з дітьми, забезпечення ефективного виконання актів і доручень Президента України з питань оплати праці, зайнятості населення, соціального захисту.

За результатами проведеної роботи у 2013 році виплачено 12,3 млн. грн. заборгованої заробітної плати. Повністю ліквідовано борги на 49 підприємствах області у сумі 11,7 млн. гривень.

В області спостерігається стабільне зростання рівня заробітної плати. За попередніми даними середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-грудень 2013 року по області становила 2641 грн., що на 8,9% більше у порівнянні з відповідним періодом 2012 року.

За січень-грудень 2013 року в області створено 24,5 тис. нових робочих місць, що становить 191,1% до річного завдання.

Вищенаведені дані свідчать, про позитивні тенденції на місцевому ринку праці, що є результатом плідної співпраці органів влади, роботодавців, державних та недержавних структур. 
За 2013 рік державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям по Хмельницькій області нараховано на суму 134 274,5 тис. гривень. У грудні 2013 року даний вид допомоги одержувало 6 639 сімей, в тому числі 2 963 багатодітних сімей, середній розмір допомоги у малозабезпечених сім’ях – 1 703,67 гривень, середній розмір допомоги у малозабезпечених багатодітних сім’ях – 2 284,17 гривень.

Порівнюючи результати здійснення соціального супроводу сімей фахівцями з соціальної роботи з попереднім роком спостерігається значне покращення якості соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
На пріоритетних напрямах роботи реалізації соціальної політики в області, що стосуються влаштування дітей-сиріт у сім’ї, посилення роботи щодо розвитку та зростання кількості дитячих будинків сімейного типу, адже не у кожному районі області ця робота проводиться на належному рівні. Поряд з цим важливим питанням є забезпечення дітей-сиріт житлом.

Іншим актуальним завданням на 2014 рік є посилення соціального та медичного захисту учасників бойових дій на території інших держав. Поряд з цим, необхідним є також посилення уваги патріотичному вихованні молоді, щоб діти не забували про подвиг воїнів-інтернаціоналістів. Адже цей рік оголошено Главою держави Віктором Януковичем Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Запрошені:

Заступники голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, директори територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), директори центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, директори центрів зайнятості, інспектори праці, начальники служб у справах сім`ї райдержадміністрацій та міськвиконкомів, директори районних та міських центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.