25 10 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

ВІдбувся III фестиваль аматорського мистецтва працівників соціальної сфери та членів їх сімей "Струни душі"


Вже стало традицією на передодні Дня працівника соціальної сфери проводити обласний фестиваль аматорського мистецтва працівників соціальної сфери та членів їх сімей «Струни душі».

«Хто вміє працювати — той вміє відпочивати». Це народне прислів'я, перевірене роками, що підтверджує обласний фестиваль аматорського мистецтва працівників соціальної сфери «Струни душі». Профспілка, яка ініціювала цей чудовий проект, реалізувала цікаву ідею — через творчість продемонструвати, що опікуванням нужденних верств населення займаються талановиті та сердечні люди.

Так, 24.10.2013 року в приміщені обласної телерадіокомпанії «Поділля-Центр» відбувся III обласний фестиваль аматорського мистецтва працівників соціальної сфери та членів їх сімей «Струни душі». Учасників фестивалю привітали перший заступник голови облдержадміністрації В. Гаврішко, генеральний директор Хмельницької обласної телерадіокомпанії «Поділля –Центр» О. Павлюк. З вітальним словом, також виступив голова Хмельницької обласної профспілки працівників соціальної сфери О.  Цюзік.

В своєму виступі перший заступник голови облдержадміністрації В. Гаврішко наголосив на тому, що робота з людьми, які мають особливі вади, сиротами, пенсіонерами вимагає особливого підходу. Потрібно мати не лише терпіння, а в першу чергу силу духу,  велику душу, добре серце. Щоб не просто вислухати, підтримати, допомогти слабким і немічним, а надати їм впевненості у тому, що вони не самі, що про них дбає держава, громада, земляки. Соціальна робота – це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми. День працівника соціальної сфери – це професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє своє милосердя не лише зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

«Маючи потужну підтримку голови облдержадміністрації В. Ядухи, кожного з працівників соціальної сфери, ми повинні з вами не тільки втілити в життя соціальні ініціативи Глави держави, кожна з яких направлена на покращення життя тих, хто найбільше цього потребує, але й виконати їх на найвищому рівні», - підсумував посадовець.

Фестиваль відкрив хоровий колектив управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради на чолі з начальником управління С. Воронецьким. У їх виконанні прозвучав «Гімн працівників соціальної сфери», автором якої став відомий подільський композитор М. Люшня.

У фестивалі, який став невід’ємною частиною культурного життя Поділля, взяли участь працівники соціальних служб всієї Хмельниччини. На свято талантів з’їхалися 37 талановитих колективів, загалом понад триста учасників фестивалю, які співали, танцювали, декламували вірші.

Виступи учасників оцінювало компетентне журі, до складу якого входили представники підприємств та управлінь облдержадміністрації, громадських організацій, профспілок області, діячі мистецтв.

Учасники фестивалю нагороджені дипломами, статуетками та памятними  подарунками.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодено забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин громаді області.