26 07 2013
Категорія: Наради - семінари

24 липня 2013 року у Хмельницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулась нарада, приурочена 1025-річчю Хрещення Русі


Багато людей замислюються над проблемою людського щастя, адже так природньо його палко бажати. Ми маємо змогу спостерігати останнім часом тенденцію підвищеної уваги до матеріальної сторони життя людини. А як же духовні цінності? Духовне збагачення є не менш важливим. Воно потребує також часу, зусиль, жертв. З такою метою, з метою духовного збагачення у Хмельницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулась нарада, приурочена 1025-річчю Хрещення Русі, в якій взяли участь соціальні працівники, робітники та клієнти територіального центру.

Розпочала нараду директор терцентру – Ковальчук Ірина Іванівна. Вона привітала усіх з днем святої рівноапостольної княгині Ольги і  з такої нагоди працівникам з іменем Ольга, Ірина Іванівна подарувала книгу «Здоровье по Чичагову».

На зустріч завітав  протоієрей Свято-Покровського  кафедрального собору – Отець Петро, якого завжди радо зустрічають у терцентрі. Священик згадав багатьох видатних релігійних діячів, зокрема і князя Володимира, який вказав на духовний дороговказ православним мирянам і ствердив, що християнство – духовна опора української нації. «Віруючим людям завжди була є і буде притаманна доброта, чуйність, відповідальність та справедливість!»- наголосив Отець Петро.

Під час наради виступили члени літературно-поетичного клубу «Струни душі» - Євген Красюк з милозвучною поемою «Я-українець!». Володимир Олійник з власними віршами присвяченими Хрещенню Русі. Цікавою була розповідь про духовне збагачення молоді, до якого долучається музей «Православ’я Поділля». А який інтерес у всіх присутніх викликала виставка-розпродаж релігійної літератури! Присутні змогли придбати книги, буклети духовної тематики.

Святкова зустріч з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі закінчилась молитвою «Оптинських старців», яку прочитала керівник клубу «Господарочка» - Раїса Луцишина.  Після заходу всі бажаючі могли приклонитися до Боянської Ікони Божої Матері і попросити Бога про зцілення.