13 11 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

"Гарбузова вечірка"


От і осінь. Хоч сонце все ще яскраво світить, але вже не пече по-літньому. І вітер якось по-іншому колише дерева. І небо змінилося — ніби стало ближче. Сонячне світло пом’якшало, пожовкло, воно більше не сліпить очі. Зате радують око осінні вбрання природи — жовте, багряне, золоте листя дерев і кущів, строкаті квіти, ніжно-солом’яна суха трава. Ось яскраві яскраво-червоні ягоди шипшини, грона горобини, геть вкриті солодкими ягодами китиці винограду, рум’яні яблука та золоті груші у садах.

Наприкінці осені на городах ще можуть дозрівати, набиратися яскравого оранжевого кольору гарбузи.  12 листопада до Хмельницького Центру комплексної реабілітації «Родинний затишок» завітали працівники Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва і підготували пізнавально-розважальну програму, присвячену саме осінньому красеню – гарбузу. Захід так і назвали - «Гарбузова вечірка». Працівниками було підготовлено цікаву інформацію про гарбуза: про корисні страви, які можна приготувати з нього, також дізналися багато цікавих давніх українських традицій, пов’язаних з цим овочем, згадували вірші і пісні про осінні овочі, адже осінь багата не лише різнобарв’ям листя, а й своїми дарами – врожаєм. Найбільш цікавим для вихованців Центру реабілітації «Родинний затишок» була інсценізація казки про гарбузика-боягузика та його друзів. У кожного з підопічних була своя роль, яку вони вправно намагалися зіграти. Ці усі дії супроводжувалися запальною музикою, оплесками глядачів та сміхом, адже сама казочка була жартівливою та веселою. Після усіх конкурсів, пісень, завдань та казочки, працівники бібліотеки пригощали усіх солодощами.

Директор Центру реабілітації Антоніна Корчинська разом з фахівцями щиро вдячні за плідну співпрацю з працівниками Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Наприкінці заходу ми за традицією зробили фото напам’ять.