21 02 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Зустріч-бесіда із підопічними Центру комплексної реабілітації «Родинний затишок»


21.02.2019 року інспектор зав’язків із громадськістю лейтенант поліції Рижий Максим Олександрович  та поліцейський роти №1 капрал поліції Курська Світлана Володимирівна Управління патрульної поліції в Хмельницькій області провели зустріч-бесіду із підопічними Центру комплексної  реабілітації «Родинний затишок». Молодь з особливими потребами зацікавлено слухала працівників поліції, які розповіли про основні методи роботи поліції.

Під час бесіди директор Центру Антоніна Корчинська зазначила ряд проблем, з якими підопічні зустрічаються один на один, не усвідомлюючи своїх законних прав. Саме, особи з розумовими вадами, є вразливою категорією суспільства, а отже легкою, довірливою знахідкою для злочинців та грабіжників. Підопічні зізнавалися, що неодноразово були ображені та скривджені на вулицях міста, що не одноразово, втрачали у громадському транспорті свої особисті  речі (документи, гаманці, телефони).

Фахівці поліції провели профілактичні бесіди відносно видів кримінальних порушень та відповідальність за порушення, про правила поведінки у громадських місцях та як не стати жертвами злочину.

Нагадали підопічним правоохоронці і основні Правила дорожнього руху, закликали неухильно їх дотримуватися та вручили усім чудові подарунки – наклейки-світловідбивачі для того, щоб кожен зміг разом з фахівцями  виготовити свій власний світловідбивач.

За гарною традицією, зробили спільне фото на пам'ять.