13 08 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Нарада з питань наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, бюджету Пенсійного фонду України, підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин в області.


13 серпня 2018 року в Сесійній залі Будинку рад відбулась нарада з питань наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, бюджету Пенсійного фонду України, підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин в області.

На нараді були присутні голови районних державних адміністрацій та міські (міст обласних значень) голови; голови об’єднаних територіальних громад та керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, обласних організацій та установ.

Про підвищення рівня заробітної оплати праці, легалізацію трудових відносин області доповідала директор Департаменту соціального захисту населення Лукомська Світлана Іванівна.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації, Пенюшкевич Сергій Адамович, прозвітував про стан виконання місцевих бюджетів області за липень 2018 року.

Також, до слова було запрошено начальників Управлінь ДФС, казначейської служби України, ГУ Пенсійного фонду України в області, Управління Держпраці, Головного територіального управління юстиції, міського голову Кам’янця – Подільського Сімашкевича Михайла Євстафійовича, голову Олешинської ОТГ Осядлого Віталія Станіславовича, голову Летичівської ОТГ Тисячного Ігоря Івановича.

На нараді вирізнився ряд проблемних питань, пов’язаних із зниженням рівня заробітної плати  за останній період часу, труднощі із виконанням постанови губернатора Лозового Вадима Миколайовича, з якою успішно впорались лише декілька районів. Інші ж  вивели показники на рівні приблизно 50-ти відсотків. Але покращилась ситуація із питанням легалізації трудових відносин в області.

Гостро стоїть питання тіньової економіки, несплати податків та питання акцизи, що значною мірою заважає наповненню місцевих бюджетів. Не в перше піднімалось питання співпраці у сфері бізнесу.