15 12 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Селекторна нарада по заходам щодо евакуації осіб з інвалідністю та людей з обмеженими фізичними можливостями, м. Славута.


Під час своєї доповіді начальник управління праці та зайнятості населення Паламарчук В.І. прозвітував про проведену роботу та вжиті заходи щодо евакуації:

"Заходи щодо евакуації осіб з інвалідністю та обмеженими фізичними можливостями  розроблено з метою оперативного реагування і вжиття невідкладних та узгоджених з місцевими органами влади спільних дій з евакуації даної категорії населення із населених пунктів, розташованих у 8,5 кілометровій зоні можливого ураження внаслідок вибухів та пожеж на складах артилерійського озброєння військового об’єкту, розташованого поблизу населеного пункту Цвітоха."

Евакуація населення із зони можливого ураження буде здійснюватись із залученням  8 автобусів та 12 санітарних машин, які надають Славутська та Ізяславська райдержадміністрації, а також виконавчий комітет Шепетівської міської ради.

Соціальні робітники спільно з представниками медичної служби, волонтерами та представниками соціальної сфери відпрацьовують населені пункти зони ураження, знають короткі маршрути та адреси проживання осіб, яких необхідно евакуювати та надають допомогу безпосередньо під час проведення заходів.

Інтернатні установи надаватимуть первинну медичну допомогу, одяг, за необхідністю, та забезпечують повноцінним харчуванням.

Загалом в стаціонарних установах соціальної сфери області на даний час у наявності 284 вільних ліжко-місця для тимчасового розміщення пристарілих та одиноких осіб.

У разі змін обстановки і необхідності виконання нових завдань порядок взаємодії уточнюється та корегується.