06 10 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Виїзне засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації “Про готовність інтернатних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років”


 

05 жовтня 2017 Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено виїзне засідання колегії на базі Базалійського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Теофіпольського району та Кушнірівського і Лонковецького будинків-інтернатів Волочиського району.

 

 

В роботі колегії взяли участь керівництво Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації та керівники інтернатних установ.

 

 

 

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 28 інтернатних установ (далі – Інтернати), в яких проживає 1727 мешканців.

На утримання Інтернатів протягом поточного року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 64541,0 тис. грн. Також протягом звітного періоду надійшли кошти спеціального фонду в сумі 15103,0 млн.грн.

Середні по області витрати на медикаменти з розрахунку на одного підопічного в день становлять 3,05 грн., на харчування – 47,77 грн.

 

Протягом звітного періоду на проведення капітальних ремонтних робіт з коштів обласного бюджету виділено 4370,0 тис.грн.

Значну частину в забезпеченні мешканців продуктами харчування вносять допоміжні господарства. В цілому інтернати області забезпечили свої потреби в м'ясі на 54,3%, молоці на 70,8%, овочах на 14,8%.

Налагоджено співпрацю підвідомчих установ з благодійними фондами, протягом звітного року сума позабюджетних надходжень складає 1102,5 тис. грн. Активізовано роботу з цього питання Меджибізьким, Зяньковецьким, Китайгородським та Виноградівським Інтернатами.

Інтернатні установи, які для опалення використовують тверде паливо, повному обсязі забезпеченні вугіллям та дровами.

Усі будинки-інтернати готові до роботи в осінньо-зимовий період.