31 03 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в області 30-х роковин Чорнобильської катастрофии


Під головуванням заступника голови облдержадміністрації В.Кальніченка та директора Департаменту соціального захисту населення облдержадмінстрації - С.Лукомської відбулася селекторна нарада з підготовки та проведення в області 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

Указом Президента України від 14 грудня 2015 року №702/2015 оголошено в Україні 2016 рік Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи та затверджено заходи у зв’язку із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

На засіданні розглядалися наступні питання:

- Про подання облдержадміністрації та обласній раді списків осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та будуть представлені до нагородження.

- Про виділення адресної матеріальної допомоги дітям-сиротам, дітям-напівсиротам, дітям-інвалідам з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

- Про можливість придбання комп’ютерної техніки обласній організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

- Про виділення з обласного бюджету коштів на  видавництво книги пам’яті приуроченої 30-м роковинам Чорнобильської катастрофи.

- Обговорення порядку проведення заходів з проведення 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, які проводитимуться в обласному центрі 25 квітня 2016 року.

- Про медіа план проведення рубрики «Дзвони Чорнобиля – 30-й рік після трагедії».

- Щодо плану проведення телерадіомарафону із збору благодійної допомоги вдовам, потерпілим дітям, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, дітям-сиротам, з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

- Про підготовку та проведення розширеної прес-конференції для представників засобів масової інформації, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

- Щодо використання медпрепаратів спеціалізованими закладами області, що забезпечують лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, закуплених у 2015 році за бюджетною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

- Про проведення диспансеризації громадян, які постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та довести їх до керівників громадських чорнобильських організацій.

- Про зміцнення матеріально-технічної бази Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни.

- Забезпечення (за відсутності) керівників громадських чорнобильських організацій приміщеннями, телефонним зв’язком, оргтехнікою.

- Про закупівлю путівок на санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За результатами засідання були надані відповідні доручення керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій