22 05 2015
Категорія: Соціальна політика

Взаємодія з соціальними партнерами сприяє якісному наданню послуг вразливим категоріям населення та вирішенню проблемних питань переселенців і учасників АТО


У Хмельницькому обласному центрі зайнятості відбулося засідання методичної ради з питань професійної орієнтації населення, яка за ініціативи центру зайнятості працює вже шостий рік поспіль.

Крім представників служби зайнятості, в ньому взяли участь: Л.Тимофієва — начальник відділу соціальних гарантій, компенсацій та у справах сім’ї Департаменту соціального захисту населення, С.Фіярська — начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи та О.Павлюк – головний спеціаліст відділу професійної освіти та кадрової роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, С.Заєць — начальник відділу з питань молоді Управління молоді та спорту Хмельницької ОДА, О.Шевчук — завідувач відділом виховної роботи та Л.Погребняк – методист науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації ІПП у Хмельницькій області, І.Прокопчук - завідувач організаційно-масового відділу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, І.Князюк – методист науково-методичного центру управління освіти Хмельницької міської ради В.Фіновська - культорганізатор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді, В.Яцишен — голова громадської організації „Есперо”, О.Устинова — президент благодійного фонду „Ксена”, Л.Гошовська – голова громадської організації “Енергія змін”.

Перший заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості С.Залуський ознайомив запрошених із ситуацією на ринку праці та його основними тенденціями, роботою обласної служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню соціально вразливих категорій громадян, в т.ч. внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих військовослужбовців - учасників АТО. Він також поінформував про укладання нових угод про співпрацю з громадськими та волонтерськими організаціями, які надають допомогу переселенцям та учасникам АТО.

Далі розглядалися питання щодо реалізації профорієнтаційного проекту “Старт у професійне майбутнє” для безробітної молоді, учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, результати проведених обласних оглядів-конкурсів плакатів «Моє родинне дерево професій» та комп’ютерних презентацій «Як стають професіоналами». Про це розповіла начальник відділу організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ Г. Баштанова.

Начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Фіярська С.І. поінформувала про особливості та проблеми організації в 2015 році літньої оздоровчої кампанії для дітей, зокрема тих, які переїхали із зони АТО, дітей воїнів-учасників АТО та вихованців інтернатних установ.

В доповнення до цієї теми голова ГО “Енергія змін” Л.Гошовська поінформувала про створення літнього табору для дітей, які захоплюються скелелазінням та спортивним туризмом, а президент благодійного фонду “Ксена” О.Устинова повідомила про створення літнього табору толерантності в рамках проекту “Виховання толерантності” на базі відпочинкового комплексу «Сонячна долина» у Чернівецькій області для дітей вимушених переселенців.

Далі відбувся обмін актуальною інформацією та пропозиціями щодо подальшої співпраці. Після завершення засідання у неформальному спілкуванні учасники методичної ради продовжили обговорення спільних питань та знайомилися з кращими конкурсними роботами учасників проекту «Старт у професійне майбутнє».