09 04 2015
Категорія: Наради - семінари

Пленум обласної ради організації ветеранів України


Прийняли участь у роботі чергового пленуму Хмельницької обласної ради організації ветеранів України перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська

Перед присутніми зі звітом про діяльність організації виступив Володимир Купратий. На засіданні ветерани обговорили кілька найактуальніших наразі для себе питань. Так, цьогоріч Україна відзначатиме 70-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

У своєму вітальному слові Віктор Романович наголосив що «Органи місцевого самоврядування Хмельниччини  постійно приділяють велику увагу вшануванню пам’яті жертв війни та посиленню державної турботи про ветеранів,

Запевняємо, що в Рік ветеранів Великої Вітчизняної війни, напередодні Дня Перемоги, ця робота ще більше активізується. Обласна рада, у межах повноважень, робить усе можливе для організації належного соціального обслуговування та медичного забезпечення ветеранів».

У комунальній власності Хмельницької обласної ради знаходяться Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни, Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці, на фінансування діяльності яких скеровуються відповідні кошти обласного бюджету.

Віктор Адамський також наголосив присутнім, що на останньому пленарному засіданні чергової сесії депутати прийняли зміни до обласного бюджету на 2015 рік, які передбачають виділення коштів і для обласного госпіталю. Зокрема, майже мільйон гривень обласних коштів передбачено на придбання медичного обладнання для покращення матеріально-технічного оснащення медзакладу, понад 300 тисяч – на пільгове зубопротезування та слухопротезування.

Загалом в області нараховується 340 тисяч членів обласної організації ветеранів України, з них учасників бойових дій – 5,9 тисяч, інвалідів війни – 4,4 тисячі, учасників війни – 44 тисячі, дітей війни - 97 тисяч, решта - ветерани праці, вдови та інші пенсіонери.