06 04 2015
Категорія: Наради - семінари

Засідання обласної тимчасової комісії


Як зазначив голова облдержадміністрації Загородний М. В. станом на 1 березня цього року борг із заробітної плати на 37 підприємствах-боржниках по області становив 10,6 млн. грн.  У тому числі на 20 економічно активних підприємствах борг складав  6,0 млн. гривень.

Протягом березня місяця заборгованість зменшилась на 2,2 млн. грн. та складає 8,4 млн. гривень.

По підприємствах затверджені графіки погашення заборгованості і окремі керівники дотримуються виконання взятих на себе зобов’язань, а це:

- Хмельницька обласна фірма «Фармація»;

- Дунаєвецьке КП «Міськводоканал»;

- ДП «Нігинський кар’єр».

Разом з тим, невиконання графіку прослідковується на підприємствах м. Хмельницького в сумі 1,2 млн. грн., м. Кам’янця-Подільського – 819 тис. грн., Летичівського району – 359 тис. гривень.

Вже в квітні місяці, я сподіваюсь, будуть призначені голови райдержадміністрацій і мною заплановано проведення розширеної наради по питаннях виконання бюджету, легалізації тіньової зайнятості, подолання явища виплати заробітної плати в «конвертах», тощо.

Влада має систематично вести переговори з бізнесом, своїм розумінням проблем роботодавців та сприянням у їх вирішенні, спонукати керівників до ведення чесного бізнесу. Тому, підтримка роботодавця, в першу чергу власного виробника, дасть можливість досягти очікуваного результату.

Ми зобов’язані не «давити», а сприяти у діяльності малого та середнього бізнесу, розвитку виробництва, створенню нових робочих місць.

Я готовий допомогти чесному бізнесу, але суворо реагуватиму на нечесних роботодавців. Саме у цьому надіюся на підтримку і правоохоронних органів.