02 04 2015
Категорія: Соціальна політика

Наші зусилля на допомогу переселенцям


У Дунаєвецькому районному центрі зайнятості відбувся семінар «Презентація роботодавця - КП «ЖЕО»», в якому взяли участь 18 безробітних осіб, в тому числі 11 вимушених переселенців та учасник АТО.

Захід проводився з метою ознайомлення учасників з одним із економічно–активних підприємств міста, а також зацікавлення і спрямування їх на пошук роботи.

Під час семінару директор Дунаєвецького РЦЗ Віктор Мельник, використовуючи паспорт підприємства, фотоматеріали та іншу наглядну інформацію провів презентацію КП «ЖЕО». Він зазначив, що вже тривалий час центр зайнятості плідно співпрацює з підприємством. У 2014 році та І кварталі поточного року на підприємство було працевлаштовано 55 безробітних осіб, з них 44 – на громадські роботи. Крім того, одна жінка-переселенка підвищила кваліфікацію за професією «бухгалтер» і на сьогоднішній день успішно працює на даному підприємстві. Також, Віктор Мельник запевнив, що за відсутності вільних робочих місць альтернативою постійній зайнятості є тимчасова зайнятість.

Керівник КП «ЖЕО» Олександр Токарчук поінформував про те, що у квітні планується створення 7 тимчасових робочих місць та ознайомив із умовами роботи, розміром заробітної плати, соціальними гарантіями працівникам. Також він відповів на всі питання, що цікавили та хвилювали безробітних, які потрапили у складну життєву ситуацію і вирішили тимчасово оселитися у Дунаєвецькому районі.

Отримавши багато нової та корисної інформації, один із переселенців відразу виявив бажання взяти участь у громадських роботах, ще декілька учасників найближчим часом теж будуть працевлаштовані на тимчасові робочі місця.

Маємо надію, що завдяки проведеному заходу невдовзі буде вирішено питання працевлаштування й інших учасників семінару.