01 04 2015
Категорія: Соціальна політика

Переселенці знову у центрі уваги


У Шепетівському міськрайонному центрі зайнятості не залишаються байдужими до проблем переселенців із східних областей та Автономної Республіки Крим. Так, нещодавно відбулося засідання мобільної групи «Розв’язання проблем внутрішньо переміщених осіб».

Крім спеціалістів центру зайнятості – членів мобільної групи, у засіданні взяли участь голова Михайлюцької сільської ради Книш В.С., ФОП Захарчук Ю.В., голова Шепетівського районного клубу фізичної та психологічної реабілітації «Доля» Гуменюк В.В.

Під час засідання було зазначено, що пошук роботи для тимчасово переміщених осіб досить серйозна проблема, оскільки існує дисбаланс між професіями, за якими шукають роботу та пропозиціями вакансій. За результатами обговорення було вирішено активізувати роботу щодо інформування вимушених переселенців про послуги служби зайнятості та наявні вакансії через управління праці та соціального захисту населення, центр надання адміністративних послуг, сільські ради, управління юстиції, ЦСССДМ, бібліотеки, благодійний фонд, сектор міграційної служби та інших соціальних партнерів, які, в свою чергу, мають сприяти направленню тих, хто шукає роботу, безпосередньо до спеціалістів служби зайнятості.

Учасниками мобільної групи було прийнято рішення щодо необхідності розміщення на сайті Шепетівської міської ради та телерадіокомпанії «Шанс» інформації щодо послуг Шепетівського міськрайцентру зайнятості.

Також фахівці центру зайнятості поінформували про результати проведеної роботи із переселенцями у березні 2015 року. Так, з метою пошуку роботи та отримання допомоги по безробіттю до центру зайнятості звернулося 5 осіб з числа переселенців. Направлено на підвищення кваліфікації шляхом стажування Пономарьова С. Ю. – переселенця із Донецької області та Качановську І. Л. - з Криму, на громадські роботи - 5 осіб.

Крім того, 1 особі надано матеріальну допомогу благодійним фондом «Зміцнення громад».