22 01 2014
Категорія: Наради - семінари

Засідання координаційної ради з питань соціального захитсу ветеранів Афганістану


21 січня 2014 року о 14.00 годині під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Гаврішка Вадима Дмитровича відбулося засідання координаційної ради з питань соціального захисту ветеранів Афганістану

З метою збереження злагоди, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих, створення належних умов їх життєзабезпечення та шанобливого ставлення, 28 жовтня 2011 року підписано угоду про взаємодію і співробітництво між обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою та обласною організацією ветеранів Афганістану.

Соціальний захист ветеранів, учасників бойових дій - це безперечно свята справа для влади. «Для нас і для Президента України Віктора Януковича соціальний захист ветеранів - це святе, і всі наші можливості ми завжди будемо використовувати для підтримки ветеранів».

Перед присутніми виступив голова обласної спілки ветеранів війни в Афганістані Микола Приступа, який розповів про сьогодення ветерана війни в Афганістані, торкнувся проблемних питань, зокрема щодо виділення путівок на санаторно-курортне лікування учасникам бойових дій. Зауважив, що проблемним є забезпечення безкоштовними медикаментами в закладах охорони здоров'я, а також висловив побажання щодо покращення їх соціального благополуччя.
Зауваження та побажання учасників зібрання взято до відома та виконання. Директор Департаменту праці та соціального захисту населення Світлана Лукомська запросила всіх присутніх на зустрічі до тіснішої співпраці, взаємодопомоги у вирішенні повсякденних проблем ветеранів афганської війни.
Вадим Гаврішко повідомив присутнім, що 30.01.2014 року сесією обласної ради буде ухвалено обласний бюджет на 2014 рік, в якому передбачені цільові видатки на утримання громадських організацій ветеранів Афганістану. А Також, передбачено додаткові видатки на публікацію книжки «Дитячі твори про події в Афганістані».