20 09 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Всеукраїнська нарада на тему «Впровадження роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України»


У Вінницькій обласній державній адміністрації відбулася всеукраїнська нарада на тему «Впровадження роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України» з участю Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

 

Перед пленарним засіданням учасники наради ознайомилися з роботою відділень Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» м. Вінниці.

Під час наради Наталія Королевська у своєму виступі наголосила: «Забезпечення громадян якісними соціальними послугами – це один з ключових моментів соціального захисту та безумовний пріоритет соціальної політики». Міністр високо оцінила досвід вінничан у справі створення дозвільних офісів і визначила стандарт, до якого треба прагнути у сфері надання соціальних послуг:
«Ми ставимо собі за мету такий рівень надання послуг, щоб людина, маючи з собою лише паспорт, могла отримати соціальну допомогу чи пільгу. Біганина по кабінетах і збирання довідок повинні відійти в минуле».
Говорячи про створення нових центрів, Наталія Королевська підкреслила, що в більшості випадків не потрібно нічого будувати – варто використовувати наявний в кожному районі чи місті потенціал. Міністерство соціальної політики провело аналіз ситуації в усіх областях, і виявилося, що лише в окремих регіонах може виникнути проблема з приміщенням. За приклад іншим областям міністр поставила Вінниччину і подякувала голові облдержадміністрації Івану Мовчану за те, що в майбутніх районних дозвільних офісах ремонтні роботи проведено силами області.
Заступник Міністра соціальної політики Лідія Дроздова проаналізувала можливість використання наявних приміщень у сфері соціального забезпечення для створення дозвільних офісів.
Про впровадження «пенсійного калькулятора» і роботу Пенсійного фонду за принципом «єдиного вікна» повідомив перший заступник голови Пенсійного фонду України Василь Кравчук. Голова Державної служби зайнятості України Марина Лазебна поінформувала про нові можливості надання послуг системою органів служби зайнятості.

В обговоренні вищезгаданих питань взяли участь представники трьох областей України.
Завершуючи нараду, Наталія Королевська озвучила доручення, пов’язані з удосконаленням надання соціальних послуг, і подякувала керівникам області й міста за організацію наради і готовність ділитися досвідом з представниками інших регіонів.