18 09 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Діти -майбутнє України, і кожен маленький українець має відчувати тепло і турботу...


17 вересня голова обласної державної адміністрації та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації в рамках робочого візиту відвідали Меджибізький дитячий будинок-інтернат ІІІ-IV профілю з відділенням ІІІ та ІV профілю для дітей з глибокою розумовою відсталістю.

В ході візиту Василь Степанович ознайомився з діяльністю закладу, оглянув відремонтований корпус інтернату, кімнати, в яких проживають та займаються діти, поспілкувався з працівниками будинку-інтернату та Летичівського районного управління соціального захисту населення.

В інтернаті щоденно проводяться різноманітні реабілітаційні заходи (в т.ч. лікувальний масаж та фізкультура), розвиваючі заняття (малювання, виконання аплікацій, ліпки з пластиліну, виготовлення виробів з підручних матеріалів та ін.), заняття у сенсорній кімнаті.

Діти старшого віку, за результатами проведення стабільних реабілітаційних процедур, залучаються до посильної працетерапії (допомагають у прибиранні та облаштуванні території, на підсобному господарстві), охоче приймають участь у художній самодіяльності. Це розвиває в них навички трудової діяльності, почуття відповідальності, зменшує напруженість.

По завершенні Василь Степанович вручив директору закладу, Кирилюку Сергію Васильовичу, сертифікат на придбання спеціального автотранспорту.