14 05 2013
Категорія: Соціальні проекти

Новий конкурс проектів для організацій громадянського суспільства та місцевих органів влади


30 квітня 2013 року року Європейська Комісія опублікувала конкурс проектів "Фонд розвитку громадянського суспільства в країнах-сусідах ЄC 2012 та програма "Недержавні стркутури і місцеві органи влади 2012-2013, Проекти в країнах-партнерах – Україна", номер конкурсу: EuropeAid/134433/L/ACT/UA.

Загальна мета цього конкурсу полягає в підтримці діяльності, спрямованої на розвиток суспільного рівноправ’я та надання можливостей в Україні шляхом посилення спроможностей організацій громадянського суспільства сприяти проведенню реформ та зростанню підзвітності влади та підтримки органів місцевої влади в поліпшенні врядування та доступу громадян до державних послуг. В рамках цієї загальної мети, конкурс містить три компоненти з конкретними цілями, що наведені нижче. Кожна проектна пропозиція має бути подана в рамках одного з цих трьох компонентів і відповідати хоча б одній з відповідних конкретних цілей.

Конкретні цілі в рамках Компоненту 1 "Фонд розвитку громадянського суспільства в країнах-сусідах ЄС":

1. посилити спроможність організацій громадянського суспільства сприяти проведенню реформ та зростанню підзвітності влади в Україні, зокрема в сферах (і) моніторингу використання бюджетних коштів та (іі) підвищення обізнаності громадськості про процес ухвалення державного бюджету та його витрати;

2. сприяти залученню організацій громадянського суспільства до участі у політичному діалозі з органами влади щодо реалізації секторальних стратегій в таких галузях: охорона навколишнього середовища; енергетика; транспорт; управління бюджетними коштами включаючи державні закупівлі та державну допомогу; адміністративна реформа; боротьба із корупцією; управління кордонами, міграція та надання притулку; регіональний розвиток; розвиток сільських територій, земельна реформа; технічні бар’єри у торгівлі та сприяння торгівлі; контроль за якістю харчових продуктів.

Конкретні цілі в рамках Компоненту 2 "Недержавні структури в діяльності з розвитку" та Компоненту 3 "Місцеві органи влади в діяльності з розвитку":
1. сприяти рівній та прозорій участі та співпраці між організаціями громадянського суспільства та місцевими органами влади в Україні (і) у процесах місцевого планування та прийняття рішень, (іі) у ході виконання порядку денного Партнерства "Відкритий уряд" та (ііі) в забезпеченні якісного надання соціальних послуг;

2. підвищити спроможність організацій громадянського суспільства представляти свої цільові групи (включаючи в права споживачів);

3. посилити спроможності громадян впливати на місцевий розвиток шляхом підвищення рівня їх обізнаності, кампаній громадянської освіти, представництва та захисту інтересів громади та її мобілізації;

4. розбудовувати спроможності місцевих органів влади щодо залучення громади до спільної участі у всіх аспектах сталого розвитку та поліпшення наявності, якості та доступу до соціальних послуг для громадян або не громадян України задля підвищення якості життєвих умов в таких громадах.

Загальний бюджет конкурсу для трьох компонентів складає 3,044,000 євро. Розмір індивідуальних грантів має складати від 200 000 євро до 400 000 євро для проектних пропозицій, поданих на Компонент 1, та від 100 000 євро до 300 000 євро для проектних пропозицій, поданих на Компонент 2 або 3. Запланована тривалість проектів має складати від 24 до 48 місяців.

Кінцевий термін для подання концепцій проектних пропозицій англійською мовою – 17 червня 2013 року.

Вся детальна інформація та правила подання проектних пропозицій вказані в Інструкціях для заявників, які разом з іншими необхідними документами, можна отримати тут.

Джерело: Ресурсний центр "Гурт"