22 02 2024
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Інформація по пакунку малюка


З 1 січня 2024 року Кабінетом Міністрів України були внесені зміни щодо отримання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги  «пакунка малюка». Грошова компенсація буде спрямовуватись у сумі 7 689грн. на поточні рахунки одержувачів із спеціальним режимом використання, відкриті в АТ КБ “ПриватБанк”.

Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які в установленому законодавством чи міжнародними договорами України порядку в’їхали в Україну, особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) (далі - отримувач) і забезпечують створення належних умов для догляду за нею та її виховання.

Отримувач може звернутися за грошовою компенсацією до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських рад (далі - структурний підрозділ з питань соціального захисту населення) центру надання адміністративних послуг за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Також в електронному виглялі  через послугу “єМалятко”

Іноземці або особи без громадянства, які мають право на тимчасове проживання на території України, мають право звернутися за грошовою компенсацією не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії посвідки на тимчасове проживання.

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.