27 11 2023
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відкриття обласної акції «16 днів проти насильства» у м.Хмельницькому


 

 

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з мобільними бригадами соціально-психологічної допомоги, які працюють за підтримки UNFPA у м.Хмельницькому проведено вуличний  флешмоб  «Розірви коло насильства» до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок.

На відкритті акції виступив заступник начальника обласної військової адміністрації Володимир ЮР’ЄВ.

Також організовано показ документального фільму, створеного за підтримки урядів Канади, Великої Британії, Бюро гуманітарної допомоги USAID  та Гуманітарного фонду для України UHF  «Поруш тишу».

Фільм розповідає про те, як повномасштабна війна вплинула на рівень домашнього насильства та його форми. Крім того, у документальній стрічці  висвітлена тема надання допомоги постраждалим від насильства, пов’язаного з війною, зокрема сексуального.

Цей фільм показує, що допомога доступна, попри будь-які обставини.