07 09 2020
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Монетизація натуральної допомоги «пакунок малюка»


Урядом запроваджено з 1 вересня 2020 р. по 31 грудня 2021 р. пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” за участю акціонерного товариства комерційний банк “ПриватБанк”.

Виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на дітей, які народилися у 2020 році, буде проводитись після надання в повному обсязі одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (бейбі-бокси). Станом на 7 вересня 2020 року в області обліковується

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” становить 5 тис. гривень.

Перерахування грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” провадитиметься на поточний рахунок із спеціальним режимом використання батьків, у яких народилася дитина, а в разі їх відсутності - патронатних вихователів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів новонародженої дитини, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк “ПриватБанк” у грошовій безготівковій формі.

Призначення грошової компенсації здійснюватиметься структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, держадміністрацій, виконавчих органів міських, міст обласного значення, рад.

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, виконавчому органу сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади :

заяву , копію свідоцтва про народження дитини та довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

Протягом вересня поточного року Міністерством соціальної політики України буде розроблено та укладено договір про взаємодію між Міністерством соціальної політики та акціонерним товариством комерційний банк “ПриватБанк” а також розроблено та оприлюднено на офіційному веб-сайті Міністерства публічний договір про реалізацію пілотного проекту.

Заклади торгівлі, які реалізують дитячі товари, зокрема, засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри; товари для породіллі можуть укласти з Мінсоцполітики додаткову угоду про приєднання до публічного договору, яким, зокрема, передбачено виключні умови продажу отримувачам зазначених вище товарів.

Отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок в уповноваженому банку самостійно використовує призначену йому грошову компенсацію на придбання товарів, у закладах торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” шляхом укладення додаткової угоди з Мінсоцполітики про приєднання до публічного договору та внесення до реєстру учасників пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.