28 05 2020
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради 28 травня 2020 року


28 травня 2020 року під головуванням першого заступника голови адміністрації Романа ПРИМУША, за участю голови Федерації профспілок області Геннадія ХАРЬКОВСЬКОГО, голови Об’єднання організацій роботодавців області Івана ДУНЦЯ та представників сторін соціального діалогу відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Як зазначив у своїй промові перший заступник голови адміністрації Роман ПРИМУШ з початком карантину багатьом підприємствам довелося призупинити свою діяльність. Деякі компанії були змушені скоротити персонал або зменшити оплату праці, перевести на неповну зайнятість, відправити працівників у неоплачувану відпуску.

Найбільше економічна криза позначилася на таких галузях, як: туризм, громадське харчування, пасажирський транспорт, сфера побутових послуг, роздрібна торгівля непродовольчими товарами, переробні галузі.

Щоб запобігти поширенню вірусу COVID-19 і мінімізувати його наслідки, в країні, в тому числі і нашій області, запроваджено низку заходів задля безпеки життя та здоров’я громадян.

Відповідно до порядку денного на засіданні ради розглянуто питання про стан роботи підприємств малого та середнього бізнесу області у період карантину (поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19), про соціальний захист населення області у період карантину, про проведену роботу щодо підтримки платників податків, надання допомоги роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва області для виплати допомоги працівникам на період карантину, про стан взаємодії між сторонами соціального діалогу та відділенням Національної служби посередництва і примирення в області щодо врегулювання конфліктних ситуацій, вирішення колективних трудових спорів та запобігання їх виникненню, про підвищення рівня оплати праці на підприємствах будівельної галузі області.

Підсумовуючи засідання ради перший заступник голови адміністрації  Роман ПРИМУШ відмітив, що враховуючи нинішню ситуацію в області необхідно спільними зусиллями вжити заходів щодо подальшого розвитку економіки, сприяння розвитку підприємництва, стимулювання інвестиційної діяльності, споживчого ринку, збереження робочих місць.