03 12 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі


У листопаді 2019 року структурними підрозділами з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів нараховано пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі 177,4 тис. осіб на суму 187,3 млн. грн., у тому числі: пільг у грошовій безготівковій формі – 64,7 тис. пільговикам на суму 50,2 млн. грн., пільг у грошовій готівковій формі – 2,9 тис. пільговикам на суму 3,3 млн. грн., субсидій у грошовій безготівковій формі – 16,1  тис. осіб на суму 4,8 млн. грн., субсидій у грошовій готівковій формі – 93,7 тис. осіб на суму 129 млн. гривень.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій безготівковій або готівковій формі, одержувачі субсидій, яким надається субсидія у грошовій безготівковій або готівковій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

За отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги або з призначенням житлової субсидії, громадяни звертаються до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

За отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) громадяни звертаються до управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика, одержувача субсидії щодо перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг, пільговики або одержувачі субсидій  звертаються до АТ «Ощадбанк». Інформація надається в порядку, визначеному АТ «Ощадбанк».