07 02 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Національний конкурс «Благодійна Україна»


Всеукраїнська благодійна організація «Асоціадія благодійників України» є засновником Національного конкурсу «Благодійна Україна» - це єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення кращих, благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільному просторі. Конкурс є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За його підсумком кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром». Конкурс за роки його проведення став знаковою подією у суспільному житті нашої країни. Чотири роки поспіль експерти «Зеленої книги української благодійності» називають конкурс найбільш ефективною і корисною подією для розвитку та промоції благодійності в Україні.

До Наглядової ради конкурсу входять співачка, мисткиня, журналіст і громадська діячка Анжеліка Рудницька (голова Наглядової ради), лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, співачка Марина Одольська, поет Сергій Жадан, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя. Головою Національної експертної ради є Марина Криса, Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Приятелі дітей».

При підготовці та проведенні Національного конкурсу «Благодійна Україна» Асоціація благодійників України традиційно співпрацює з державними органами влади. Протягом років проведення Конкурс підтримують Міністерство освіти і науки, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство культури України.

01 листопада 2017 року було оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна - 2017». Переможців визначатимуть в п’ятнадцяти колективних, трьох індивідуальних і трьох спеціальних номінаціях.

Церемонія нагородження переможців і лауреатів пройде у 20-х числах березня 2018 року в Києві у колонній залі КМДА.

Останній термін подачі заявок для участі в Національному - конкурсі «Благодійна Україна - 2017» - 15 лютого 2018 року.

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на його офіційному сайті www.blagoukraine.org або в Оргкомітеті конкурсу. Відповідальна особа: виконавчий директор Асоціації благодійників України Лобко Оксана, тел. (067)16-404-11, електронна пошта: konkurs.blago@gmail.com.