06 10 2017
Категорія: Цікаве

Свято Осені в Центрі реабілітації «Родинний затишок»


Хорошою традицією в Центрі реабілітації є організація та проведення  свята Осені. Для підопічних Центру-це яскраве свято врожаю та  квітів.

Саме 5 жовтня 2017 року воно видалося особливим і неповторним  та проводилося під гаслом «Заходь у гості, щедра осінь».

 

Цей захід поєднав не лише  свято приходу пори урожаю, різнобарв’я природи  - він є символічним для установи, адже саме 05 жовтня 2005 року рішенням 26 сесії Хмельницької міської ради був створений Центр реабілітації «Родинний затишок» і саме 05 жовтня з’явилася на світ Ольга Сандуляк, народження якої стало поштовхом до створення Центру.

Директор Центру Корчинська Антоніна Павлівна виступила,  привітавши зі святом підопічних, їх батьків, побажавши здоров’я, добробуту і миру у їхніх сім’ях.

Свято розпочали ведучі за цікавим сценарієм, який включав проведення різноманітних конкурсів із осінніми атрибутами, «Осінні пазли», «Приберемо…» (шишки, горішки, каштани), «Найспритніший фермер» (зібрати картоплю ложкою), в якому брали участь усі підопічні та їх батьки . Мелодійно звучали зі сцени пісні «Листопад», «Рідний край» та веселий хоровод  під пісню «Золотава осінь».

Підопічні, за участю фахівців  розповідали вірші на осінню тематику і оригінально виконали танець-флешмоб  під пісню «Ми уся Європа», проявивши свої танцювальні здібності та музичний смак.

 

Завдяки небайдужості керівництва та колективу Центру реабілітації, постійному бажанню допомагати, навчати - молоді люди з особливими потребами мають можливість відчути тепло родинного затишку, приймати активну участь у заходах, відчути радість святкового дійства, насолодитися танцями та веселощами, та найголовніше проявити себе, відчути свій успіх, творити і насолоджуватись прекрасним.

Свято пройшло дуже емоційно, в піднесеному настрої та цікаво. Зал був святково прибраний осінніми листочками і вишитими рушниками. На дошці висять малюнки  підопічних  про  осінь, ілюстрації-малюнки про овочеві культури. На столі, перед сценою, стоїть стіл накритий скатертиною. На  столі  розміщені: гарбуз, буряки, морква, диня, огірки, квасоля, біб та картопля.

Крім того, свято для підопічних було досить пізнавальним, а саме ведучі поповнили знання підопічних про овочеві культури рідного краю, ознайомили  їх  з  походженням, поширенням, а також застосуванням у житті людини, сприяли формуванню позитивного відношення та повазі підопічних до рідного краю, рідної землі та до традицій українського народу.

 

Заключною частиною свята став солодкий стіл, в честь дня народження  та святкова дискотека.