10 03 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

В рамках Національної інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми відбулося відкриття інсталяції «ГРАНІ» у м. Хмельницькому.


З ініціативи Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міністерства соціальної політики України, за сприяння Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької міської ради  в рамках Національної інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми відбулося  відкриття інсталяції «ГРАНІ»  у м. Хмельницькому на вул. Проскурівській навпроти кінотеатру ім. Т.Г.Шевченка.

«ГРАНІ» – тимчасова інсталяція, покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством. За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. Інсталяція «ГРАНІ» надає важливу інформацію про явище торгівлі людьми, знайомить із реальними історіями постраждалих, порадами із безпечного працевлаштування та подорожей, а також із номерами гарячих ліній із протидії торгівлі людьми. Інсталяція буде розміщена у Хмельницькому з 10 по 22 березня 2017 р., а потім подорожуватиме іншими регіонами України.

У відкритті інсталяції та брифінгу з нагоди відкриття  брали участь представники органів соціального захисту населення облдержадміністрації, Хмельницької міської ради, засобів масової інформації,  громадських організацій, студентська молодь.

Національна інформаційна кампанія «ГРАНІ» проводиться Представництвом МОМ в Україні у партнерстві з Міністерством соціальної політики України за фінансування Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та щедрої підтримки американського народу через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Виконавчим партнером МОМ в реалізації Національної інформаційної кампанії «ГРАНІ» в м. Хмельницький є Благодійний Фонд «Ксена», що надає реінтеграційну допомогу постраждалим від торгівлі людьми з 2004 року.