17 02 2017
Категорія: Цікаве

Засідання круглого столу в Хмельницькому Центрі комплексної реабілітації "Родинний затишок"


16.02.2017 року в Хмельницькому Центрі комплексної реабілітації «Родинний затишок» відбулося засідання круглого столу на тему: «Суспільство та люди з порушеннями інтелекту: життя поруч», де розглядалися важливі питання співіснування людей із обмеженими розумовими можливостями та здорових людей.  Піднімалися питання медичного характеру, щодо  народження дітей із вадами, виокремлювалися причини через які дитина може народитися із певними обмеженнями саме інтелектуального характеру.

На засіданні круглого столу були присутні гості з різних організацій (медицина, освіта, юристи, ВНЗ, духовенство, управління соціального захисту, депутати), які тісно співпрацюють із Центром реабілітації.

Усі учасники круглого столу вели дуже активне обговорення щодо даної теми, наводили факти, приклади.  Адже ми живемо у соціумі, де поруч зі здоровими людьми є люди які відрізняються своїм зовнішнім виглядом, манерою спілкування,  різкими рухами, але ці люди як ніхто інший потребують нашої допомоги, співчуття, підтримки. Особи із порушеннями інтелекту їздять у громадському транспорті, ходять по вулицях міста, обслуговуються у магазинах, на ринках, в лікарні,  і почуватися вони повинні комфортно, адже ми прагнемо бути цивілізованим суспільством, а  таке суспільство з розумінням ставиться до «особливих» людей і створює комфортні  умови для їхнього щасливого життя.

Донести до громадськості інформацію про «інших» людей – у цьому і полягала мета даного заходу, який пройшов надзвичайно цікаво, емоційно, в атмосфері живого спілкування.

Для того аби продемонструвати практичний аспект роботи, фахівцями та підопічними Центру було підготовлено номери художньої самодіяльності, які зняли формалізм даного заходу та підняли настрій нашим гостям.

На завершення, запрошені гості та представники Центру, домовилися про подальшу плідну співпрацю задля більш повної поінформованості суспільства, проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо даної проблематики.