08 02 2017
Категорія: Наради - семінари

6-7 лютого 2017 р. у м. Хмельницькому відбувся тренінг для мультидисциплінарної групи представників державних структур Хмельницької області.


6-7 лютого 2017 р. у м. Хмельницькому відбувся тренінг для мультидисциплінарної групи представників державних структур Хмельницької області в рамках реалізації проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні».


Проект реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України та за фінансової підтримки Уряду Канади.

Виконавчим партнером  Проекту у Хмельницькій  області є  Благодійний Фонд «Ксена». Проект також реалізується ще в 11 регіонах України.

Під час дводенного тренінгу учасники підвищили свою обізнаність щодо законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми та покращили свою спроможність виявляти постраждалих від торгівлі людьми осіб, надавати їм допомогу та підтримку відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» в умовах розвитку державного Національного механізму взаємодії суб’єктів.

В Україні вже близько 300 громадян отримали від держави статус осіб,  що постраждали від торгівлі людьми. Серед них - чоловіки, жінки та діти. У Хмельницькій області таких статусів три, більше 30 осіб у 2016 році ідентифіковані БФ «Ксена» як постраждалі від злочину торгівля людьми та отримали реінтеграційну допомогу.

Постраждалим особам надається соціальний супровід, разова матеріальна виплата, медична та психологічна допомога, підтримка центрів зайнятості і органів місцевого самоврядування.