20 09 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулося засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги


Сьогодні під головуванням т.в.о.заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулося засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації.

На порядок денний були винесені два питання: про внесення змін до регламенту роботи робочої групи з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації та про розгляд питання щодо визнання гуманітарною допомогою автомобілів, які надійшли на адресу Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, відповідно до пред’явлених документів.

Комісія прийняла рішення внести до регламенту запропоновані зміни, що стосувалися періодичності проведення засідань. Таким чином, відтепер з метою прискорення розгляду питання щодо визнання автомобілів, призначених для осіб з інвалідністю, гуманітарною допомогою та запобігання додатковим витратам на перебування транспортних засобів на стоянках передбачено за потреби  можливість скликання засідань у перший та третій тиждень кожного місяця.

Далі члени комісії розглянули питання  про визнання відповідно до Закону України “Про гуманітарну допомогу” та постанови Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 №999 “Про Порядок забезпечення інвалідів автомобілями” гуманітарною допомогою двох автомобілів, що надійшли до Департаменту соціального забезпечення облдержадміністрації для за забезпечення інваліда армії ІІІ групи  та інваліда загального захворювання І групи.

Розглянувши представлені пакети документів, комісія задовольнила клопотання про визнання згаданих автомобілів гуманітарною допомогою та доручила розробити проект відповідного рішення голови облдержадміністрації.