02 09 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

За результатами здійснених візитів, Міністерство соціальної політики України висловило вдячність Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за сумлінну працю та професіоналізм, високу самовіддачу справі та щирість до людей.


В січні 2016 року працівниками Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з представниками громадськості здійснено моніторинговий візит з метою з’ясування стану дотримання прав підопічних, які перебувають у Солобковецькому будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів.

За результатами візиту, в установі відзначена позитивна атмосфера та добре ставлення персоналу до його жителів. Зі слів моніторів, почувши, що приїхали відвідувачі з Києва, мешканці інтернату радо запрошували їх до кімнат, розповідали про дружнє життя, прогулянки і смачні обіди. В кімнатах чисто, затишно, підопічні мають змогу зберігати особисті речі. Підопічні одягнені охайно, за сезоном. Практично у кожній кімнаті є телевізори. Крім того, в холі облаштовано зону відпочинку – дивани і плазмовий телевізор.

Підопічні розповідали , що влітку багато гуляють, а ліжко хворих людей персонал вивозить на вулицю. Ті, хто має змогу, можуть вільно виходити в село. Моніторингова група дійшла висновку, що права людей, які проживають у Солобковецькому будинку-інтернаті дотримуються. Позитивний досвід роботи цього інтернату можна рекомендувати іншим закладам даного типу.

26 липня 2016 року регіональні координатори взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Хмельницькій області здійснили моніторингові візити до стаціонарного відділення Шепетівського міського територіального центру соціального обслуговування та Вовківецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. Монітори звернули увагу на те, що у стінах закладів створена домашня атмосфера та відчувається турботливе ставлення до підопічних з боку персоналу.

Створено хороші побутові умови для проживання літніх людей, для людей з інвалідністю. Мешканці забезпечені санітарно-гігієнічними засобами, належним харчуванням і доглядом. У закладах проходять культурно-масові заходи. Території впорядковані.