15 07 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відвідування підопічними Центру реабілітації «Родинний затишок» Хмельницький обласний краєзнавчий музей


13 липня 2016 року, з метою організації цікавого та навчального виду дозвілля підопічні Центру реабілітації «Родинний затишок» та Хмельницького фонду соціального захисту та реабілітації інвалідів з дитинства, у супроводі фахівців мали нагоду відвідати краєзнавчий музей.

Працівники музею толерантно поставилися до підопічних Центру, провели їх по залам, ознайомивши та представивши їм виставку музейних експонатів птахів, звірів, комах. Розуміючи проблеми неповносправних людей, екскурсоводи адаптували свою лекцію, для кращого та ефективнішого сприйняття.

У своїй лекції представники Хмельницького обласного краєзнавчого музею  розповіли про характерну поведінку, звички та незвичайні  особливості життєдіяльності найпоширеніших птахів, звірів та комах   нашої місцевості, враховуючи специфіку, інтереси та можливості сприйняття аудиторії.

Кожен з присутніх мав можливість детально розглянути експонати, картинки та малюнки , поставити свої запитання.

Бесіда, з елементами виставки музейних експонатів птахів, звірів, комах, предметів післявоєнного часу та предметів побуту, різноманіття українського одягу Хмельницького обласного краєзнавчого музею, була цікавою та повчальною, адже перед підопічними Центру, які будучи обмеженими в своїх можливостях, відкрилися справжні сховища з різноманітними природними експонатами, предметами, до яких можна доторкнутись, наблизитись та дізнатись багато нової інформації.

Систематичне відвідування музеїв сприяє вихованню у наших підопічних любові до природи рідного краю, розширення їх інтересів та виховання почуття причетності кожного підопічного до її збереження, культури їх поведінки, а це є однієї із складових їх соціалізації.

Усі присутні розширили свій кругозір, висловили свою вдячність і з нетерпінням чекатимуть наступної зустрічі.