28 08 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості


Як зазначив перший заступник голови адміністрації В. Процюк питання невиплати заробітної плати, легалізація трудових відносин залишаються пріоритетними напрямами роботи облдержадміністрації, місцевих органів влади.

За сумою боргу область у липні місяці посіла 6 місце серед регіонів України.

Протягом 8 місяців поточного року виплачено понад 5 млн. грн. боргів із заробітної плати.

Вже у серпні поточного року працівникам виплачено 1,7 млн. грн. заборгованої заробітної плати.

Відсутня заборгованість із заробітної плати у Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Ізяславському, Красилівському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Старосинявському, Теофіпольському, Чемеровецькому та Шепетівському районах.

Cтаном на 25 серпня цього року залишається не виплачений борг із заробітної плати по області у сумі 9,2 млн. грн. на 31 підприємстві, у тому числі на 18 економічно-активних підприємствах – 5,5 млн. грн.,  12 підприємствах-банкрутах – 3,6 млн. грн. та 1 економічно неактивному підприємстві – 98 тис. гривень.

В області затверджено уточнений графік погашення заборгованості із заробітної плати по підприємствах-боржниках, яким передбачено виплату понад 50% заборгованої заробітної плати у порівнянні до 1 травня цього року. На кінець року борги із заробітної плати мали б скласти не більше 4,2 млн. гривень.

Не менш важливим залишається питання підвищення рівня заробітної плати на підприємствах області.

Так, за попередніми даними середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-червень поточного року по області становила 3096 грн., що на 345 грн. або на 12,5% більше у порівнянні з відповідним періодом 2014 року.