30 04 2015
Категорія: Соціальна політика

Семінар щодо удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій


30 квітня 2015 року за участю представників Міністерства соціальної політики України проведено семінар за підтримки Світового банку щодо удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій

Вже на початку травня громадяни України отримають нові рахунки для оплати комунальних послуг. Вартість електроенергії, газу, опалення в них буде значно вищою. Багато сімей в Україні не зможуть оплачувати вартісні комунальні послуги з сімейного бюджету. Тому на допомогу таким сімям має прийти держава.

Щоб надати можливість отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг всім, хто її потрибуватиме, Урядом здійснено ряд кроків по вдосконаленню, спрощенню та підвищенню ефективності програми житлових субсидій. Основне навантаження в реалізації цих змін до порядку надання субсидій, організації прозорої та якісної роботи по наданню громадянам субсидій ляже на міські та районні органи соціального захисту населення. Від працівників органів соціального захисту вимагається високий професіоналізм, знання законодавства із питань соціального захисту, порядку надання комунальних послуг, але також і вміння спілкування, толерантність до відвідувачів, готовність зрозуміти, надати допомогу.