27 04 2015
Категорія: Соціальна політика

Виїздне засідання колегії Департаменту


На базі Меджибізького дитячого будинку-інтернату з віділенням III та IV профілю для дітей з глибокою розумоваю відсталістю Летичівського району проведено виїздне засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадмінстрації "Про діяльність інтернатних установ протягом I кварталу 2015 року"

Під час засідання колегії проведено об’їзд інтернатних установ Хмельницького, Старосинявського, Летичівського районів.

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 29 інтернатних установ (далі – Інтернати), в яких станом на 01.04.2015 року проживає 1706 мешканців.

На утримання інтернатних установ соціальної сфери за перший квартал 2015 року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 15,5 млн.грн., профінансовано – 15,4 млн.грн. Також за перший квартал 2015 року до будинків-інтернатів надійшли кошти Пенсійного фонду в сумі 4,7 млн.грн

Середні по області витрати на медикаменти в розрахунку на 1 підопічного в день становили 1,95 грн. по дорослих Інтернатах та 6,97 грн. в дитячому. Середні по області витрати на харчування в розрахунку на 1 підопічного в день становили 33,07 грн., в установах для дорослих та в дитячому – 38,49грн. на одного підопічного, Значний внесок в забезпеченні мешканців продуктами харчування вносять допоміжні господарства.

За І квартал поточного року Інтернати забезпечили свої потреби в м'ясі на 45,8%, молоці на 57,7%. Всебічну допомогу Інтернатам надають благодійні організації, підприємства, сільські господарства та інші установи та організації. За звітний період грошової, гуманітарної та іншої допомоги інтернатним установам надійшло 305,6 тисяч гривень.

Протягом І кварталу 2015 року відповідальними працівниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (далі - Департамент) проведено перевірки 10 інтернатних установ. В цілому в усіх інтернатних установах підтримується належний санітарно-гігієнічний стан, харчування здійснюється з дотриманням натуральних добових норм, мешканці до потреби забезпеченні м’яким інвентарем одягом та взуттям.