29 10 2014
Категорія: Цікаве

Світла радість та милосердя


29 жовтня 2014 року адміністрацією Центру реабілітації та тимчасового перебування інвалідів з розумовою відсталістю «Родинний затишок» в особі директора – Корчинської Антоніни Павлівни разом із фахівцями було організовано похід підопічних до Церкви св. Пантелеймона.

Даний захід, Центр реабілітації проводить не вперше, ми маємо практику поїздок до святих місць, походів у храми різних релігійних конфесій, де наших підопічних - людей із глибокою розумовою відсталістю приймають без остраху, а зі справжньою світлою радістю та милосердям. В свою чергу підопічні Центру надзвичайно позитивно реагують на такі походи, адже в святих місцях вони заспокоюються, надзвичайно тихо і смиренно себе поводять, гарно реагують на різні розповіді про святих та їхні чудотворні діла.

У даному храмі нас із нашими підопічними дуже гарно прийняли, де ми змогли запалити свічки, кожен просив для себе зцілення, розуму. Також молоді інваліди змогли приклонитися до ікон святих та щиро від усього серця помолитися; святий отець – настоятель храму помазав усіх підопічних святим єлеєм та поблагословив.

Після цього, усі по черзі заходили до дзвінички пресвятої Матрони, де дзвонили у дзвін, загадували бажання, які обов’язково мусять збутися.

Враховуючи специфіку клієнтів, що відвідують дану установу, ми  й надалі практикуватимемо такі походи, адже  такі місця надзвичайно потрібні даній категорії суспільства.