22 09 2014
Категорія: Наради - семінари

Тематичний короткостроковий семінар


З 17 по 19 вересня 2014 року у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся тематичний короткостроковий семінар на тему: «Актуальні питання розвитку системи соціального захисту населення області» з начальниками управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад.

Відкриття семінару відбулося за участю першого заступника голови облдержадміністрації Симчишина Олександра Сергійовича, заступника директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Дідика Миколи Миколайовича, а також директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, м.д.у. - Баюка Миколи Івановича.

На семінарі розглядалися наступні питання:

  1. Перспектива розвитку системи соціального захисту населення області.
  2. Децентралізація державного управління та реформування місцевого самоврядування в Україні.
  3. Стан соціально-трудових відносин в області.
  4. Особливості пільгового забезпечення громадян.
  5. Нове в законодавстві про допомоги.
  6. Соціальний захист населення працюючого у шкідливих умовах праці на підприємствах області.
  7. Соціальне партнерство на регіональному рівні в сфері реалізації державної соціальної політики.
  8. Нормативно-правове регулювання запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.
  9. Особливості фінансування в управліннях соціального захисту  населення. Окремі питання щодо громадян похилого віку та інвалідів при оформленні документів на поселення в будинок-інтернат.
  10. Організація роботи щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації. Надання соціальних послуг.
  11. Порядок фінансування та вимоги фінансових органів щодо цільового і ефективного використання бюджетних коштів органами соціального захисту населення.
  12. Реалізація сімейної політики в області.
  13. Запобігання виникненню конфліктних ситуацій. Дотримання норм культури ділового спілкування.

 

За підсумками семінару відбулося виїзне практичне заняття на базі соціальних закладів та підприємств Летичівського району.