27 09 2013
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Хмельницькому геріатричному пансіонату - 40 років!


Осінь життя – найщедріша пора. Якраз у найкрасивішу осінню пору Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці відзначає ювілей – 40 років.

Хмельницький будинок-інтернат введений в експлуатацію 4 жовтня 1973 року і розташований в м. Хмельницькому по вилиці Перемоги, 7. 28 березня 2005 року Рішенням сесії обласної ради :22-18/2005 року будинок-інтернат перейменовано на Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни праці.

Установа розрахована на 130 ліжко-місць. На сьогоднішній день проживає 105 мещканців. Протягом останніх років заклад суттєво змінився. Значно зміцнилася матеріально-технічна база установи. Побудовано власну газову котельню, зроблено сучасний ремонт в житлових кімнатах. Придбано нові сучасні меблі. Відповідає вимогам сьогодення і стоматологічний кабінет, який надає стоматологічні послуги підопічним.

У пансіонаті високий рівень медичного обслуговування. Підопічні забезпеченні медичними препаратами, допоміжними засобами пересування та різними видами ортопедичної допомоги, до їх послуг сучасний масажний кабінет та новостворений зал лікувальної фізкультури з різноманітними пристроями та тренажерами. Мешканці установи проживають в одно та двохмісних номерах, забезпечуються необхідним 4-х разовим харчуванням.

В жовтні 2003 року в закладі відкрито церкву – що дає змогу людям проживаючим в пансіонаті відвідувати богослужіння, не виходячи за межі пансіонату. За останні роки проведено капітальний ремонт паркану та центрального входу. Територія закладу буяє квітами від ранньої весни до пізньої осені, а любов до саду щедро винагороджується щедрим урожаєм абрикосів, слив, яблук та груш для потреб підопічних.

Обслуговуючий персонал робить все для того щоб милосердя, чуйність, душевну доброту і тепло відчував кожен мешканець геріатричного пансіоонату, роблять все для того щоб пансіонат став другою домівкою для кожного підопічного.