13 06 2012
Категорія: Наради - семінари

Відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення


11 червня 2012 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Гаврішка В.Д. відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на якому заслухано окремих керівників підприємств, фізичних осіб – підприємців Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського та Шепетівського районів, у яких виявлені порушення в частині скритої тіньової зайнятості, неповної зайнятості, рівня заробітної плати, створення нових робочих місць, заборгованості із заробітної плати.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації, за моніторинговими даними, станом на 1 червня 2012 року заборгованість із заробітної плати складає 17,2 млн. гривень.

Актуальним залишається питання підвищення рівня заробітної плати працюючим області та легалізації трудових відносин.

У квітні поточного року середня заробітна плата в області склала 2279 грн. (по Україні 2942 гривні).

Найнижчий рівень середньомісячної заробітної плати спостерігався у Білогірському районі – 1811 грн., що становить лише 79% середньообласного показника.

Водночас, у Полонському районі заробітна плата у квітні місяці становила 1975 грн., Ізяславському – 1992 грн., Славутському - 2052 грн. та Шепетівському – 2195 гривень.

Досягнуті позитивні результати в оплаті праці є наслідком роботи створених в усіх районах та містах робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

У І кварталі поточного року під час проведення заходів з легалізації трудових відносин виявлено 460 порушень. Притягнуто до відповідальності 195 осіб.

Загальна сума донарахованих податків склала 1,2 млн. грн.

Реалізація вжитих заходів дала змогу вивести з “тіні” 350 осіб.

За січень-квітень 2012 року в області створено 9,7 тис. нових робочих місць, що становить 41% до річного завдання.