29 10 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Виїзне засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації “Про готовність інтернтних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років”


Виїзне засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

“Про готовність інтернтних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років”

25 жовтня 2018 Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено виїзне засідання колегії на базі Слобковецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Ярмолинецького району та Смотрицького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Дунаєвецького району.

В роботі колегії взяли участь керівництво Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації та керівники інтернатних установ.

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 28 інтернатних установ, в яких проживає 1776 мешканців.

На утримання Інтернатів протягом ІІІ кварталу поточного року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 87438,7 тис. грн. Також протягом звітного періоду надійшли кошти Пенсійного фонду в сумі 20074,2 тис.грн.

Середні по області витрати на медикаменти з розрахунку на одного підопічного в день становлять 4,18 грн., на харчування – 57,4 грн.

З метою забезпечення підопічних інтернатних установ м’яким інвентарем, одягом та взуттям зимового асортименту проведено його закупівлю на суму 939,08 тис.грн, що становить 100% від потреби.

Всебічну допомогу Інтернатам надають благодійні організації, підприємства, сільські господарства та інші установи та організації. За звітний період гуманітарної та іншої допомоги інтернатним установам надійшло в сумі 2164,0 тис.грн.

Значну частину в забезпеченні мешканців продуктами харчування вносять підсобні господарства. Протягом звітного періоду Інтернати